DECEMBER BUG REPORTS - READ THIS BEFORE YOU START A NEW THREAD

of 9Next page
Displaying 1 to 20 of 166 matches.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Sun Dec 2, 2012 3:11PM
The best way to report any bug is to contact Support directly by opening a support ticket on the Support page. Creating your own support ticket is the best way to get your issue looked into and sorted, this is especially the case for financial and accounting concerns.

For questions about any paid royalties or refunds - PLEASE CONTACT CONTRIBUTOR RELATIONS

In this thread, please only report new bugs, or post new information on existing bugs. This it is not a complaint or discussion thread. Please do not ask for updates or post reports of bugs that have already been acknowledged as they will be deleted. Remember to include your browser and operating system in your posts here. Also, this thread is not intended to be a log of every typo that you may come across. If you find some such minor issue, please open a support ticket.

Please do not report any delays in updates to the stats charts or report any missing charts as bugs. They will be updated or restored as soon as they can be and posting here does not help to speed up the process.

Please stay on topic. Any discussions that digress from bug reporting will be deleted.



The following issues were anticipated issues resulting from the launch of cash sales:

We are aware of the following and people are currently working to restore these function:

1: Ability to add new ratings on the file close up page (FCUP) has been removed.


DECEMBER BUG REPORTS:

Several reports of WYSIWYG issues preventing images being posted and hyperlinks being removed if a posts edited. See here and here. 31DEC12 KJ

A few contributors have reported difficulties when trying to add files to lightboxes, when using a variety of browsers. See here and here. 21DEC12 KJ

Acceptance rates show up as 0% for all contributors. 16DEC12 KJ

Several video files show up ok as search thumbnails but clicking on th efile leads to a 503 error page. Details here. 15DEC12 KJ

This file appears to have more than 4200000000 downloads. 09DEC12 KJ UPDATE: A script will be run to correct this. 13DEC12 KJ


OLDER BUGS:

Downloads by file type chart since September shows lower numbers than the monthly chart above it. Appears that some sales, possible the new cash sales, are not being included in the data shown. 29NOV12 KJ

Search and BM issues reported, where multiple search terms especially can produce odd results where files with no sales and thus without any relevant keyword weighting, dominate the top of the BM results. Multi-word non-cv searches also misbehave if you change the sort order. Example here. 29NOV12 KJ

Files appear to be getting resized and ratio not maintained correctly Example here. 29OCT12 KJ

Changes to the file description do not take effect until they are saved a second time. e.g. If a contributor wishes to add a new piece of info such as a lightbox to the description area, they must first make the edit and click on save and then click on continue and then repeat the whole process again for anything to happen. 10OCT12 KJ

Loupe images appear to be getting fractionally enlarged, resulting in the thumbnails looking soft compared with the thumbnail shown on the FCUP or downloadable comp. e.g this file looks lower quality in the loupe version. Comparative mage here. 05OCT12 KJ

CV language is changing randomly such as here where they changed to Spanish and here changed to (possibly) Polish. 30SEP KJ

The first click to see the latest editorial photos will often show creative photos too. Page has to be manually refreshed to show the editorial files. Latest editorial files. 30SEP KJ

Edits to keywords are not reflected on site e.g. This file has had several keyword like Fish eye lens removed over a week ago but they still show up. 30SEP12 KJ UPDATE: This appears to be a display issue, the keywords that are removed remain visible, but they do no affect any search results. 07DEC12 KJ

Clicking the option to show active dollar files on the my_uploads page does not show all files in the Value Collection. e.g. searching through the Value Collection and sorting by contributor, I see I have 86 files in the Value Collection, but only 27 show when the active dollar file filter is used. Screen shot. 17SEP12 KJ

View stats on my_uploads page and file close up page are apparently not updating as previously or showing true figures. 12SEP12 KJ

Old sales of prints show current date not the date they actually sold on. Example here. 12SEP12 KJ

EL sales data not showing on the usual EL page - partly fixed but still does not appear on license_earnings.php page. Details here. 12SEP12 KJ

Meta data of unfinished uploads disappears after a day or so. This means contributors have to redo all keywording for those files. 24AUG12 KJ

The Technical Wiki page is only showing the first 10 items, regardless of how it's sorted, with no way to navigate through to other items, other than manually changing the url page number. 01AUG12 KJ

Reports of people having to repeatedly opt out of the PP (although files are not actually selected for inclusion in the PP) example here. And also people are getting opted out of the PP multiple times example here. 01AUG12 KJ

Disambiguated UK English keywords being turned into undisambiguated US English keywords. See here for more. 01AUG12 KJ

Facebook sharing links not working. 10JUL12 KJ

Royalties & stats not adding up on the E+ page. E+ royalty numbers listed on the E+ page are incorrect. For example, sjlocke has an image with 500+ E+ downloads, supposedly, for an E+ total royalty of $26.00 . Also, there are no dates for last exclusive+ download e.g. here. Clicking on sales number does not link to anything also. KJ

The downloads numbers, royalties and other stats displayed may vary according to which page you check them e.g. the my_uploads page may differ from the portfolio page, which may differ from the file's close up page etc. Example here and more specific examples here. KJ

Subscription Royalties & delayed royalties showing errors in download figures e.g. this one showing 65535 delayed royalties. KJ

Resubmitted images are losing their Model Releases - long running issue. KJ

Site mails and forum posts being truncated - possibly a WYSIWYG issue - e.g. this post Also, non Latin alphabet characters causing problems in caption and image description boxes, so any punctuation marks such as apostrophes, ampersands & umlauts etc can cause rest of text to be truncated. e.g. here and a little more info here. Referral mail personal message field also can't handle thesel characters and on the received mail it shows a "?" instead. Ref# KJ-35

Forum subscribe/unsubscribe - These two options are backwards. Ref# PH-9



WE ARE ALREADY AWARE OF ALL OF THE ISSUES ABOVE.

PLEASE DO NOT RE-REPORT THEM HERE.

WE WILL PROVIDE UPDATES ON THESE ISSUES WHEN WE CAN.



RESOLVED BUGS

UPDATE: The retropayments for the royalty drop that occured on Nov 22/23 has now been paid out. Please note this did not effect everyone. If your rate did drop and you had sales over that 20 hour period, you should have received an emai outlining the files licensed and the amount paid back. 20DEC12.

Contributor profile pages not loading. 26NOV12 KJ

Stats charts not updated for several days. 20NOV12. KJ

GI sales stat charts not showing up for monthly view, although daily figures are shown. Also, the CSV that is available from the monthly version of the profile page is displays 0 for all months for GI Sales (and "Partner" Program). 24OCT12 KJ

Contributor preferences to show location and member name as opposed to real name is being reset for some contributors, along with adult content filter and other search preferences. See here for example. 31Mar12

Reports of people getting opted out of eligibility for TAC - example here.

Several users reporting they are having to sign in many times each day. KJ

German version of desktop calendar article not showing images, reported Here. 22AUG12 KJ

Front page typo when logged out shows Exclusive misspelt i.e. this. 30AUG12 KJ

Redeemed Credits reportedly not including EL sales. Example here and here. 12SEP12 KJ

People are seeing their balances increase but no matching sales on my_uploads page. Presumed that files licensed via cash sales not appearing on my_uploads page explained here . Details of cash sales only visible on individual file sale history list. 12SEP12 KJ

Reports that significant numbers of E+ files mirrored on Getty have vanished. 16NOV12 KJ UPDATE: Work is ongoing in the transfer of files, as assets are mirrored over there the team continues to look into this. 07DEC12 KJ

The briefcase icon missing from the bottom bar for some contributors using Chrome. Details here. 30SEP12 KJ

Zoom function currently not working on file close up page aka FCUP.

Some files do not appear to be available for download, with no credit or pricing options showing. Support are looking into the cause, but files can quickly be reprocessed manually by an admin. 12NOV12 KJ

(Edited on 2012-12-31 06:01:08 by kelvinjay)
anchev
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloads
Posted Mon Dec 3, 2012 1:53AM
Dates in the lightboxes list look this way in Chrome. In any other browser they look this way.
bopshops
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Illustration downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 6:34AM
I've noticed a discrepancy in my portfolio stats, regarding the number of downloads for November. Under the Monthly downloads graph, 71 downloads are recorded. Below that, on the Yearly stats graph, a hovering mouse cursor above the November bar will display only 64 downloads!? Is it an error?

Secondly, when adding a files to my lightboxes, after a few successful attempts, a small “Add File to Lightbox” window appears frozen, so the “Save to Lightbox” command must be repeated again, and only than it successfully accepts command?.

(Edited on 2012-12-03 06:35:04 by bopshops)
burwellphotography
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 6:55AM
Site is incredibly slow to load, change pages, etc.  Can take up to 2-3 minutes.  Firefox 16.0.2
wwing
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 7:06AM
/
/"Secondly, when adding a files to my lightboxes, after a few successful attempts, a small “Add File to Lightbox” window appears frozen, so the “Save to Lightbox” command must be repeated again, and only than it successfully accepts command?."


I just used the Lightbox Save and it worked fine for eight images... but the site is very slow.


 


 
sjlocke
Member is a Black Diamond contributor and has more than 200,000 Photo downloadsMember is a Gold contributor and has 5,000 - 12,499 Video downloadsMember is a Bronze contributor and has 125 - 1,249 Audio downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Flash downloadsMember is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto IllustratorExclusive iStockphoto Flash ArtistExclusive iStockphoto VideographerMember has had a File Of The Week
Posted Mon Dec 3, 2012 8:43AM
Some peoples' forum posts include formatting data, probably from the WSIWYG editor:
http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=349423&messageid=6790517
traveler1116
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsMember is a contributor and has less than 125 Audio downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 9:06AM
Posted By sjlocke:


Some peoples' forum posts include formatting data, probably from the WSIWYG editor:
http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=349423&messageid=6790517



I think it's coming from a greasemonkey script but I deleted them all and reinstalled them and it still happens so I'll have to go and try them all until I figure out which one is causing it.

I can get it to post without the extra stuff if i disable gm and then refresh the page before adding a message.

(Edited on 2012-12-03 09:08:07 by traveler1116)
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Mon Dec 3, 2012 9:58AM
I've seen it around too but I'm not sure there's much iStock can do about that, tbh. Looks like a job for whoever created the GM script.
cmannphoto
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 2:00PM
Just received my first DL of 2013


http://www.cmannphoto.com/istock/2013_Dl.jpg

(Edited on 2012-12-03 14:08:27 by kelvinjay)
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Mon Dec 3, 2012 2:08PM
Hi,

That's not an actual iStock feature, that's a 3rd party GM script. maybe whoever wrote it can help. Is there an iStock page where the error also appears?
cmannphoto
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 2:12PM
^ it showed up on the DL details page but did not get a capture of it, after 20 minutes it corrected itself and now shows todays date. Next time I will do a screen capture of the Details Page.

As Sean has said numerous times before his script on "reads" what IS gives it.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Mon Dec 3, 2012 2:25PM
Excellent, thanks.
friztin
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Illustration downloadsExclusive iStockphoto IllustratorMember has had a submission accepted to the Designer SpotlightThis member has lost their last cage match. Consider this the black eye the bully gave you after school by the bike racks.
Posted Mon Dec 3, 2012 4:08PM
Posted By bopshops:
I've noticed a discrepancy in my portfolio stats, regarding the number of downloads for November. Under the Monthly downloads graph, 71 downloads are recorded. Below that, on the Yearly stats graph, a hovering mouse cursor above the November bar will display only 64 downloads!? Is it an error?

Secondly, when adding a files to my lightboxes, after a few successful attempts, a small “Add File to Lightbox” window appears frozen, so the “Save to Lightbox” command must be repeated again, and only than it successfully accepts command?.

(Edited on 2012-12-03 06:35:04 by bopshops)


To save to lightbox, you have to do it twice with e-ve-ry sin-gle fi-le. Awe-so-me-n-e-s-s-sssssszzzzzz.


 
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Mon Dec 3, 2012 4:17PM

Posted By bopshops:
I've noticed a discrepancy in my portfolio stats, regarding the number of downloads for November. Under the Monthly downloads graph, 71 downloads are recorded. Below that, on the Yearly stats graph, a hovering mouse cursor above the November bar will display only 64 downloads!? Is it an error?



Yes it's an error. It's listed in the OP:

Downloads by file type chart since September shows lower numbers than the monthly chart above it. Appears that some sales, possible the new cash sales, are not being included in the data shown. 29NOV12 KJ



Posted By bopshops:
Secondly, when adding a files to my lightboxes, after a few successful attempts, a small “Add File to Lightbox” window appears frozen, so the “Save to Lightbox” command must be repeated again, and only than it successfully accepts command?.



Thanks for reporting this, I've not seen other recent reports of difficulties in adding files to lightboxes and haven't had that issue myself. What browser and OS are you using?
karenhermannCLOSED
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsExclusive
Posted Mon Dec 3, 2012 6:02PM
Posted By burwellphotography:
Site is incredibly slow to load, change pages, etc.  Can take up to 2-3 minutes.  Firefox 16.0.2

Same here, but using latest version of Google Chrome on Mac OS X 10.6.8 -- sometimes a minute or so before a page will load, and an occasional time out.  Been like that all day since early this morning.
bopshops
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Illustration downloadsExclusive
Posted Tue Dec 4, 2012 3:46AM
Posted By kelvinjay:


Posted By bopshops:
I've noticed a discrepancy in my portfolio stats, regarding the number of downloads for November. Under the Monthly downloads graph, 71 downloads are recorded. Below that, on the Yearly stats graph, a hovering mouse cursor above the November bar will display only 64 downloads!? Is it an error?




Yes it's an error. It's listed in the OP:

Downloads by file type chart since September shows lower numbers than the monthly chart above it. Appears that some sales, possible the new cash sales, are not being included in the data shown. 29NOV12 KJ




Posted By bopshops:
Secondly, when adding a files to my lightboxes, after a few successful attempts, a small “Add File to Lightbox” window appears frozen, so the “Save to Lightbox” command must be repeated again, and only than it successfully accepts command?.




Thanks for reporting this, I've not seen other recent reports of difficulties in adding files to lightboxes and haven't had that issue myself. What browser and OS are you using?

Hi Kelvin,  
My browser is: Google Chrome Version 23.0.1271.95 m, and OS is: Windows 7 Ultimate (64bit).
Thanks a lot for your answers!
fstop123
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto VideographerRecognizing those who reach the 100,000 download mark
Posted Tue Dec 4, 2012 6:41AM
Posted By karenhermann:

Posted By burwellphotography:
Site is incredibly slow to load, change pages, etc.  Can take up to 2-3 minutes.  Firefox 16.0.2


Same here, but using latest version of Google Chrome on Mac OS X 10.6.8 -- sometimes a minute or so before a page will load, and an occasional time out.  Been like that all day since early this morning.

Same here on firefox. 
friztin
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Illustration downloadsExclusive iStockphoto IllustratorMember has had a submission accepted to the Designer SpotlightThis member has lost their last cage match. Consider this the black eye the bully gave you after school by the bike racks.
Posted Wed Dec 5, 2012 1:16AM
Posted By fstop123:

Posted By karenhermann:


Posted By burwellphotography:
Site is incredibly slow to load, change pages, etc.  Can take up to 2-3 minutes.  Firefox 16.0.2



Same here, but using latest version of Google Chrome on Mac OS X 10.6.8 -- sometimes a minute or so before a page will load, and an occasional time out.  Been like that all day since early this morning.


Same here on firefox. 


As I mentioned earlier, I have the same lightnbox problem, which I dont; see listed in the OP. Happening in Firefox and Chrome for me; and both in my laptop (win xp - 32 bits) and desktop (win 7 - 64 bits).


It's annoying having to waste HOURS making everything TWICE in this site. No wonder I don't even feel like uploading anything/wasting my time.


 
PaCondryx
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Illustration downloadsExclusive iStockphoto Illustrator
Posted Wed Dec 5, 2012 10:04AM
I've noticed that instead of the copyright symbol '©' on the file close up pages there is a '@'. Is that how it should be or is it a temporary bug?

(Edited on 2012-12-05 10:06:43 by PaCondryx)
vkbhat
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Thu Dec 6, 2012 4:47AM
Edited keywords are still not updating. I have edited keywords more than 4 weeks back and still they are not updated. Is it still a BUG and any ETA on when this will be fixed? Thanks
This thread has been locked.
of 9Next page
Displaying 1 to 20 of 166 matches.
Not a member?Join