MARCH: BUG REPORTS - READ THIS BEFORE STARTING A NEW THREAD

of 4Next page
Displaying 1 to 20 of 80 matches.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Wed Mar 6, 2013 5:05AM
If you have a bug to report, please contact Support directly by opening a support ticket on the Support page. Creating your own support ticket is the best way to get your issue looked into and sorted.
For questions about any paid royalties or refunds - PLEASE CONTACT CONTRIBUTOR RELATIONS


Please see the Reporting Bugs section at the bottom of this post, for more info.

Please stay on topic. Any discussions that digress from bug reporting will be deleted.

MARCH BUG REPORTS

The latest uploads page, as linked to from the home page, shows results, but any attempt to refine them by choosing photos only or moving the price slider etc just returns zero results. 24MAR13 KJ

The sorting of columns on the GI page isnot working correctly. Details here. 21MAR13 KJ

The info and sorting of the E+ page is not accurate Details here. 21MAR13 KJ

On the 'View Portfolio' page, there are links at the top to Details, Subscriptions Extended Licenses, Partner Program etc If a contributor clicks on a thumbnail to view an image and then click the browsers back button to go back to 'my portfolio' page, they loose all those links from the top of the page that were displayed before. The links highlighted in this screenshot are the ones that vanish. 20MAR13 KJ

The Raster lightbox as featured in the latest Hot Shots mailer, shows no results when you change the sort order. 12MAR13 KJ

Pending subs royalties delayed. 10MAR13 KJ

Some icons missing, notably the exclusive crown, Vetta & E+ icons have disappeared from the file close up page. 1MAR13 KJ


OLDER BUGS

Chrome users may see images in the far right column of search results fail to load the loupe preview / thumbnail. Details here. 12FEB13 KJ

Sort by age can mix up some older files with newer files and basically is not sorting by age. e.g. Viewing this contributor's PF sorted by age and going to page 31 (200 images per page) shows many files from 2006 in amongst all the 2009 files. Screen shot here. Those with a pink highlight are from 2006. 06FEB13

Since changes to the lightboxes announced Jan22 here, we have seen 3 bugs reported. 1: Reports of contributors using various browsers losing the ability to scroll with a mouse after adding a file to a lightbox. As the lightbox selection pop up box opens, the scroll bar on the right side of the user's screen vanishes. 2: Since the recent changes, no notice is given if an attempt is made to add a duplicate file, whereas previously a little "Opps..." message appeared. 3: Admins of lightboxes are no longer able to work with lightboxes they are admins of, only the creators can. Reported here 01FEB13 KJ

Reports of referral program not providing the stated free credits. See here for details. 31DEC12 KJ

WYSIWYG issues preventing images being posted and hyperlinks being removed if a posts edited. See here and here. 31DEC12

Files appear to be getting resized and ratio not maintained correctly Example here. 29OCT12 KJ

Loupe images appear to be getting fractionally resized, resulting in the thumbnails looking soft compared with the thumbnail shown on the FCUP or downloadable comp. e.g this file looks lower quality in the loupe version. Comparative image here. PSD comparitive layer file here. 05OCT12 KJ

EL sales data not showing on the usual EL page - partly fixed but still does not appear on license_earnings.php page. Details here. 12SEP12 KJ

Ability to rate files & comments suspended since cash sales changes to file close up page 04SEP12 KJ

Site mails and forum posts being truncated - possibly a WYSIWYG issue - e.g. this post Also, non Latin alphabet characters causing problems in caption and image description boxes, so any punctuation marks such as apostrophes, ampersands & umlauts etc can cause rest of text to be truncated. e.g. here and a little more info here. Referral mail personal message field also can't handle thesel characters and on the received mail it shows a "?" instead. Ref# KJ-35



REPORTING BUGS

In this thread, please only report new bugs, or post new information on existing bugs. This it is not a complaint or discussion thread. Please do not ask for updates or post reports of bugs that have already been acknowledged as they will be deleted. We are already aware of all of the issues listed above, so please do not re-report them.

Please remember to include your browser and operating system in your posts here. Also, this thread is not intended to be a log of every typo that you may come across. If you find some such minor issue, please open a support ticket.

Please do not report any delays in updates to the stats charts or report any missing charts as bugs. They will be updated or restored as soon as they can be and posting here does not help to speed up the process.



RESOLVED BUGS

Latest uploads pages show no results. 20MAR13 KJ

The links to the Vetta, Agency and Value Collection from the latest uploads page which is linked to from front page just leads to no results. More details here. 24JAN13 KJ

The first click to see the latest editorial photos will often show creative photos too. Page has to be manually refreshed to show the editorial files. Latest editorial files. 30SEP12 KJ Update: Clicking the link above now seems to show only creative and not editorial photos. Refreshing the page does not seem to resolve the issue any longer. 16JAN13 KJ UPDATE: Issue is intermittent, but most times the page is viewed, it shows non editorial files only or a mixture of creative and EUO files. . 03FEB13 KJ

E+ page broken. There are no dates for last exclusive+ download e.g. here. Clicking on sales number does not link to anything also. KJ

Clicking the option to show active dollar files on the my_uploads page does not show all files in the Value Collection. e.g. searching through the Value Collection and sorting by contributor, I see I have 86 files in the Value Collection, but only 27 show when the active dollar file filter is used. Screen shot. 17SEP12 KJ

Sorting by title doesn't sort search results by title. 14FEB13 KJ

Contributors cannot apply for exclusivity. More details here 01FEB13

Disambiguated UK English keywords being turned into undisambiguated US English keywords. See here for more. 01AUG12 KJ

Subscription Royalties & delayed royalties showing errors in download figures e.g. this one showing 65535 delayed royalties. KJ

(Edited on 2013-03-25 10:52:46 by kelvinjay)
PictureLake
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloadsExclusive
Posted Wed Mar 6, 2013 10:28PM

Search on any quoted phrase that is NOT in the CV.


Then change the "Sort by" dropdown to re-order the results.


Apparently the search engine splits up the quoted phrase into multiple words, though it does not show this in the 'Keywords' box in the left hand column.


For example "Blue Sky" currently results in 79429 files, but changing the sort order then gives 658659 files.
RobMattingley
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsExclusive
Posted Thu Mar 7, 2013 7:12AM
It appears that the file close-up page has changed recently and to purchase an extended license now you have to click "Add an Extended License" - however, when I do, nothing happens.  Currently on my work computer that has XP and IE.

ss_zps58316ac5
Lobo
Posted Thu Mar 7, 2013 8:05AM
Rob, what versions of IE are you using? We aren't seeing any issues on our end using a multitude of browsers and OS's.

(Edited on 2013-03-07 08:09:30 by Lobo)
RobMattingley
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsExclusive
Posted Thu Mar 7, 2013 8:41AM
Posted By Lobo:
Rob, what versions of IE are you using? We aren't seeing any issues on our end using a multitude of browsers and OS's.

Don't laugh, but I think we use IE 8.0 here.  Lobo, I said DON'T laugh!  Haha! 

If you can't re-produce it and no one else is complaining, then it might be an isolated incident based on our set-up and be nothing to worry about.
Lobo
Posted Thu Mar 7, 2013 8:52AM

Posted By RobMattingley:
Posted By Lobo:
Rob, what versions of IE are you using? We aren't seeing any issues on our end using a multitude of browsers and OS's.

Don't laugh, but I think we use IE 8.0 here.  Lobo, I said DON'T laugh!  Haha! 

If you can't re-produce it and no one else is complaining, then it might be an isolated incident based on our set-up and be nothing to worry about.

I'm not laughing, I'm crying. I just lit a small tea candle in honor of your hipness.

If it's effecting any browsers it's something we will look into to see if we can make a fix. As this is apart of our A/B testing for some changes we are making to the licensing portion of the File Close up page you can all be assured we will resolve this in a timely fashion. This issue is only being tested on a small portion of the North American market so it's not site wide.

I'll update folks as soon as I know more. I'm not going to call it a bug, at this point. Stay tuned.
funky-data
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Fri Mar 8, 2013 4:45AM
My pending subs from yesterday are not processed yet. Normally as of this moment of the day it's already processed. Any idea?
Krakozawr
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Fri Mar 8, 2013 5:06AM

Resubmit is not work. 


in google chrome just finished with a blank page, and resubmitted pics put to "unfibished uploads" withouth any keywords, title, description.


 


in IE return the error 500
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Fri Mar 8, 2013 5:41AM

Posted By Krakozawr:

Resubmit is not work. 


in google chrome just finished with a blank page, and resubmitted pics put to "unfibished uploads" withouth any keywords, title, description.


 


in IE return the error 500



Yep - uploading issues have been reported.

Here's what I wrote on the other thread:

Using the file upload page, I found that my uploads were not completed and I got a blank page after hitting the Proceeed button on page 2 of 3, but they were later found sitting on bottom of the xnet page as uncompleted upload.

http://www.istockphoto.com/xnet.php

I clicked on them to edit them and was able to add keywords and categories. Proceeding, I got another blank page, but when I clicked to see my latest uploads, I saw they were sat there in the queue. So something weird is going on, but things are still, sort of, working. I'll see what HQ knows.
Gregory_DUBUS
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsExclusive
Posted Fri Mar 8, 2013 6:53AM
I found that the waiting time for files in the queue before inspection is very long. Perhaps here is a report, because I have a picture that was in "editing locked" for a few days and a few days ago she returned Pending ... here almost 10 days

in addition, it has a model release (I do not know if something changes here ...)
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 3:27AM

Posted By Gregory_DUBUS:
I found that the waiting time for files in the queue before inspection is very long. Perhaps here is a report, because I have a picture that was in "editing locked" for a few days and a few days ago she returned Pending ... here almost 10 days

in addition, it has a model release (I do not know if something changes here ...)


It's not unusual to have a file locked and then returned to the queue, it just means the inspector who downloaded it as part of a batch didn't finish their whole batch and so it went back for another inspector to grab. As always, patience is required, but if you have been waiting more than 14 days, it may be worth opening a support ticket and asking Contributor Relations to take a look into things for you.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 3:28AM

Posted By funky-data:
My pending subs from yesterday are not processed yet. Normally as of this moment of the day it's already processed. Any idea?


I've seen a couple of people report this. Not sure what's caused a delay, but I will ask. Normally, when there is any delay, it's pretty brief.
Gregory_DUBUS
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 3:38AM
Posted By kelvinjay:


Posted By Gregory_DUBUS:
I found that the waiting time for files in the queue before inspection is very long. Perhaps here is a report, because I have a picture that was in "editing locked" for a few days and a few days ago she returned Pending ... here almost 10 days

in addition, it has a model release (I do not know if something changes here ...)



It's not unusual to have a file locked and then returned to the queue, it just means the inspector who downloaded it as part of a batch didn't finish their whole batch and so it went back for another inspector to grab. As always, patience is required, but if you have been waiting more than 14 days, it may be worth opening a support ticket and asking Contributor Relations to take a look into things for you.

Thanks
ClarkandCompany
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 3:59AM
I have a couple of stuck sub sales. Two from Thursday.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 4:11AM

Posted By ClarkandCompany:
I have a couple of stuck sub sales. Two from Thursday.


Thanks Richard, you're not alone. I've added the issue to the OP.
PictureLake
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 9:00AM
Kelvin, did you miss the bug I reported? I see it didn't make it into the top post. I have a lot of files that use phrases that aren't in the CV, as I suspect most contributors do. I view this as a fairly important issue. Thanks.
Krakozawr
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsExclusive
Posted Sat Mar 9, 2013 2:23PM
I was reported about the "Clarify your search" bug there (point #1): 
http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=351149&messageid=6848337

Now I found an additional issue with this bug.

If I go from the first page of search results to other, I lost a possibility to clarify the search result and I should enter search terms again. It's very annoing ;-(

Thank You for support. I think that search is a important thing and should be repared ASAP
fstop123
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Sat Mar 9, 2013 7:30PM
I see that photographs of some of my personal art work show they are illustrations when viewed as a thumbnail.  Is this something new?  They are really photographs of the art work.  But an illustrator badge would be cool to have.  They seem to still be priced as photographs.
trigga
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Illustrator
Posted Sat Mar 9, 2013 11:10PM
Posted By fstop123:
I see that photographs of some of my personal art work show they are illustrations when viewed as a thumbnail.  Is this something new?  They are really photographs of the art work.  But an illustrator badge would be cool to have.  They seem to still be priced as photographs.

Pam, these are now classified as rasters. See this Contrib newsletter, and its link to the discussion: http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=351633&page=1  
fstop123
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Sun Mar 10, 2013 1:08PM
trigga, thanks.  I skipped right over the raster and illustration news since I didn't think it applied to me.  Sorry. 
This thread has been locked.
of 4Next page
Displaying 1 to 20 of 80 matches.
Not a member?Join