MAY BUG REPORTS - READ THIS BEFORE STARTING A NEW THREAD

of 3Next page
Displaying 1 to 20 of 57 matches.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Wed May 1, 2013 2:37AM
If you have a bug to report, please contact Support directly by opening a support ticket on the Support page. Creating your own support ticket is the best way to get your issue looked into and sorted.

For questions about any paid royalties or refunds - PLEASE CONTACT CONTRIBUTOR RELATIONS


Please see the Reporting Bugs section at the bottom of this post, for more info.

Please stay on topic. Any discussions that digress from bug reporting will be deleted.

MAY BUG REPORTS


When browsing the contributor Stats tab and changing the daily/monthly menu, the page turns on Financials instead. Affects Chrome and Firefox 15MAY13 KJ

The Latest Uploads is linking to categories instead of the latest uploads pages. (for all - photo, illustration etc). 02MAY13 KJ

OLDER BUGS

The number of files contained in a lightbox according to the Managed Lightboxes area of a contributor's profile page differ from the actual number of files contained. See here for details 25APR13 KJ

The bottom of the Extended Liocense Agreement wrongly states an amount in dollars, which should be quoted in credits e.g. For this file, the bottom line should say "This extended license, totalling 200 credits is for file #XXXXXX" and not "This extended license, totalling $200.00, is for file #XXXXXX" 17APR13 KJ

The latest uploads page, as linked to from the home page, shows results, but any attempt to refine them by choosing photos only or moving the price slider etc just returns zero results. 24MAR13 KJ

The sorting of columns on the GI page is not working correctly. Details here. 21MAR13 KJ

The info and sorting of the E+ page is not accurate Details here. 21MAR13 KJ

On the 'View Portfolio' page, there are links at the top to Details, Subscriptions Extended Licenses, Partner Program etc If a contributor clicks on a thumbnail to view an image and then click the browsers back button to go back to 'my portfolio' page, they loose all those links from the top of the page that were displayed before. The links highlighted in this screenshot are the ones that vanish. 20MAR13 KJ

The Raster lightbox as featured in the latest Hot Shots mailer, shows no results when you change the sort order. 12MAR13 KJ

Subscription Royalties & delayed royalties showing errors in download figures e.g. this one showing 65535 delayed royalties. KJ.

Searching on any quoted phrase that is NOT in the CV and then changing the "Sort by" dropdown to re-order the page returns zero results. The search engine splits up the quoted phrase into multiple words, though it does not show this in the 'Keywords' box in the left hand column. e.g. "Blue Sky" currently results in 79429 files, but changing the sort order then gives 658659 files. 07MAR13 KJ

Some icons missing, notably the exclusive crown, Vetta & E+ icons have disappeared from the file close up page. 1MAR13 KJ Update: will be addressed as part of the collections changes.

Chrome users may see images in the far right column of search results fail to load the loupe preview / thumbnail. Details here. 12FEB13 KJ

Sort by age can mix up some older files with newer files and basically is not sorting by age. e.g. Viewing this contributor's PF sorted by age and going to page 31 (200 images per page) shows many files from 2006 in amongst all the 2009 files. Screen shot here. Those with a pink highlight are from 2006. 06FEB13

Since changes to the lightboxes announced Jan22 here, we have seen 3 bugs reported. 1: Reports of contributors using various browsers losing the ability to scroll with a mouse after adding a file to a lightbox. As the lightbox selection pop up box opens, the scroll bar on the right side of the user's screen vanishes. 2: Since the recent changes, no notice is given if an attempt is made to add a duplicate file, whereas previously a little "Opps..." message appeared. 3: Admins of lightboxes are no longer able to work with lightboxes they are admins of, only the creators can. Reported here 01FEB13 KJ

Reports of referral program not providing the stated free credits. See here for details. 31DEC12 KJ

WYSIWYG issues preventing images being posted and hyperlinks being removed if a posts edited. See here and here. 31DEC12 KJ

Files appear to be getting resized and ratio not maintained correctly Example here. 29OCT12 KJ

Loupe images appear to be getting fractionally resized, resulting in the thumbnails looking soft compared with the thumbnail shown on the FCUP or downloadable comp. e.g this file looks lower quality in the loupe version. Comparative image here. PSD comparitive layer file here. 05OCT12 KJ

EL sales data not showing on the usual EL page - partly fixed but still does not appear on license_earnings.php page. Details here. 12SEP12 KJ

Ability to rate files & comments suspended since cash sales changes to file close up page 04SEP12 KJ

Site mails and forum posts being truncated - possibly a WYSIWYG issue - e.g. this post Also, non Latin alphabet characters causing problems in caption and image description boxes, so any punctuation marks such as apostrophes, ampersands & umlauts etc can cause rest of text to be truncated. e.g. here and a little more info here. Referral mail personal message field also can't handle thesel characters and on the received mail it shows a "?" instead. Ref# KJ-35



REPORTING BUGS

In this thread, please only report new bugs, or post new information on existing bugs. This it is not a complaint or discussion thread. Please do not ask for updates or post reports of bugs that have already been acknowledged as they will be deleted. We are already aware of all of the issues listed above, so please do not re-report them.

Please remember to include your browser and operating system in your posts here. Also, this thread is not intended to be a log of every typo that you may come across. If you find some such minor issue, please open a support ticket.

Please do not report any delays in updates to the stats charts or report any missing charts as bugs. They will be updated or restored as soon as they can be and posting here does not help to speed up the process.



RESOLVED BUGS

Pending subs royalties delayed. 10MAR13 KJ

RC totals and royalty rates appear to have been reset to their default values. 04APR13 KJ
Update:
RC totals and Royalty rate values have been returned to their appropriate values. We will now begin the recalculation of royalties for the affected contributor accounts based on the sales they received during the time this bug was present. 05APR2013 Lobo

The contributor blog page has messed up formatting with the boxes extending across the pages and breaking out of their usual columns e.g. here This issue is also affecting the Upload page and obscuring the acceptance ratio and other stats. 16MAY13 KJ

Apostrophes in search terms may cause results to turn up blank. e.g. Hadrian's Arch 07MAy13 KJ

The Contributor lounge link to "See More Recent Exclusive Uploads" is broken. 03APR13 KJ

Sort by Best Match is showing the same results as sort by age when viewing portfolio pages. 22MAY13 KJ Update: HQ are going to be rolling back the last change to investigate what happened. We should see things return to the previous state shortly.

Contributors reporting problems when uploading, affects various browsers and Deep Meta. All media types are affected. File uploads and releases may be affected although not all uploads are affected, the issue seems relatively random. The issues may also result in uploads having broken thumbnail images. More info will be provided here UPLOADING ISSUES when we have it. 08APR13 KJ Update 27MAY13: Hardware issue is being addressed and issue not reported by contributors for two weeks now.

(Edited on 2013-05-27 16:04:42 by kelvinjay)
diane555
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsMember is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto IllustratorExclusive iStockphoto VideographerMember has had a File Of The Week
Posted Thu May 2, 2013 5:43AM
The Latest Uploads is linking to categories instead of the latest uploads pages. (for all - photo, illustration etc)
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Thu May 2, 2013 8:58AM

Posted By diane555:
The Latest Uploads is linking to categories instead of the latest uploads pages. (for all - photo, illustration etc)


Thanks Diane, someone is looking into it.
NilouferWadia
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Illustration downloadsExclusive iStockphoto IllustratorMember has had a File Of The Week.
Posted Fri May 10, 2013 3:28AM
I've noticed lately that I can't give a rating or review to any image. I can see the ratings / reviews, but I can't add one
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Fri May 10, 2013 3:37AM
Yes, the rating function was removed back in early September. It's not a bug as such, it was deliberately done. Right now I don't have an ETA on when it will be restored or info on whether it will be replaced with a different system, but there will definitely be a post about it and mention made in the contributor news letter when we have some news to share on it.
DnTprod
Member is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloads
Posted Fri May 10, 2013 6:00AM
For latest uploads bug, could we have an update ? Will it be solved soon ?
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Fri May 10, 2013 6:16AM

Posted By DnTprod:
For latest uploads bug, could we have an update ? Will it be solved soon ?


We will post an update when the issue has been fixed.
filo
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto IllustratorAwarded to fabulous photographers with more than 100,000 downloadsMember has had a File Of The Week.
Posted Fri May 10, 2013 9:19AM
I'm sometimes seeing a strange delay in the report of a download and the incrementing of the account balance. Sometimes one comes substantially before the other. Sometimes like a 5 minute delay between the report of the sale and then the increase in account balance. Is this a known issue? Is there a reason these two events can be so disconnected?

(Edited on 2013-05-10 09:23:08 by filo)
barolo1961
Member is a contributor and has less than 250 Photo downloads
Posted Fri May 10, 2013 6:33PM

A disturbing banner appears at the top of the page, stating: "You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today". Im using Windows 7 and Internet Explorer 10 as a browser and it is automatically updated to the latest version. Although I can click to close it,  the banner re-appears every time I refresh the page or I click anywhere in the page, so almost continously. It is rather disturbing since it covers the top of the page. I do not get anything similar while browsing other web sites, only Istock. Any suggestion? Thanks!
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Sat May 11, 2013 3:30AM

Posted By barolo1961:

A disturbing banner appears at the top of the page, stating: "You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today". Im using Windows 7 and Internet Explorer 10 as a browser and it is automatically updated to the latest version. Although I can click to close it,  the banner re-appears every time I refresh the page or I click anywhere in the page, so almost continously. It is rather disturbing since it covers the top of the page. I do not get anything similar while browsing other web sites, only Istock. Any suggestion? Thanks!


I believe that message is supposed to be targeted at users of IE7 and older browsers, so I'm not sure why you are seeing it. Someone reported something similar last month on Win8. Let us know of it persists and I'll see if we can get to the bottom of it.
CHBD
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsExclusive
Posted Sat May 11, 2013 4:45AM
Posted By barolo1961:

A disturbing banner appears at the top of the page, stating: "You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today". Im using Windows 7 and Internet Explorer 10 as a browser and it is automatically updated to the latest version. Although I can click to close it,  the banner re-appears every time I refresh the page or I click anywhere in the page, so almost continously. It is rather disturbing since it covers the top of the page. I do not get anything similar while browsing other web sites, only Istock. Any suggestion? Thanks!


You will have that if your IE10 has compatibility view turned on, while in the browser go to "tool" - "compatibility view settings" and make sure that istockphoto is not added to the list, also make sure that the option " display all websites in Compatibility View " is unchecked. After you turn that off you will have a issue using forum post box on the bottom, all of the java functions in the posting toolbar will stop working. If you want to use it, just manually turn on compatibility view and you will be good to go. 
spooh
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has had a File Of The Week.
Posted Tue May 14, 2013 6:31AM
In some cases thumbnails in search results won't load:

in a search field start typing "prove" then click "Provence-Alpes-Cote d'Azur" in the list below.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Tue May 14, 2013 6:38AM

Posted By spooh:
In some cases thumbnails in search results won't load:

in a search field start typing "prove" then click "Provence-Alpes-Cote d'Azur" in the list below.


I believe it's the known issue caused by the apostrophe, it's already on the list - in fact, first one on the list.

(Edited on 2013-05-14 06:39:01 by kelvinjay)
mikemcd
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Illustration downloads
Posted Wed May 15, 2013 2:49PM
Anyone else seeing the wrong RC percentage? Mine is currently at 20%, which it shouldn't be.
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Wed May 15, 2013 2:55PM

Posted By mikemcd:
Anyone else seeing the wrong RC percentage? Mine is currently at 20%, which it shouldn't be.


I have good news for you;

vector royalty changes
tostphoto
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsExclusive
Posted Wed May 15, 2013 3:39PM

Hi Kelvinjay,
(I do not know if this has been reported already..)

Well, if I try to add a file of mine in one of my lightboxes it works, but if that file is already in that lightbox the text "this file is already in this lightbox" does not appear.. it appears instead the same message "file added to the lightbox".
This is uncomfortable when I need to organize my files.
Thanks, Tostphoto 
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Wed May 15, 2013 4:09PM

Posted By tostphoto:

Hi Kelvinjay,
(I do not know if this has been reported already..)

Well, if I try to add a file of mine in one of my lightboxes it works, but if that file is already in that lightbox the text "this file is already in this lightbox" does not appear.. it appears instead the same message "file added to the lightbox".
This is uncomfortable when I need to organize my files.
Thanks, Tostphoto 


Hi,

yes, it's point number 2 here:

Since changes to the lightboxes announced Jan22 here, we have seen 3 bugs reported. 1: Reports of contributors using various browsers losing the ability to scroll with a mouse after adding a file to a lightbox. As the lightbox selection pop up box opens, the scroll bar on the right side of the user's screen vanishes. 2: Since the recent changes, no notice is given if an attempt is made to add a duplicate file, whereas previously a little "Opps..." message appeared. 3: Admins of lightboxes are no longer able to work with lightboxes they are admins of, only the creators can. Reported here 01FEB13 KJ

I'll see if we can get an update on some of these older bugs next week, as may be gathered from some of the discussion threads, there's rather a lot of developer activity at the moment, but I shall see what I can find out.
izusek
Member is a Black Diamond contributor and has more than 200,000 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto IllustratorMember has had a File Of The WeekAwarded to fabulous photographers with more than 100,000 downloads
Posted Thu May 16, 2013 6:14AM
Not sure if that was reported before, but there is some issue with blog page recently. My blog looks all messed up, shown on full screen. Not very attractive. So is this me or istock bug?
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Thu May 16, 2013 6:23AM

Posted By izusek:
Not sure if that was reported before, but there is some issue with blog page recently. My blog looks all messed up, shown on full screen. Not very attractive. So is this me or istock bug?


Yes, that looks odd and it seems to affect all of the pages I've checked.

I'll report it and find out what's up.

(Edited on 2013-05-16 06:26:55 by kelvinjay)
kelvinjay
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveMember has won a contestForum Moderator
Posted Thu May 16, 2013 11:24AM
Resolved:

The contributor blog page has messed up formatting with the boxes extending across the pages and breaking out of their usual columns e.g. here This issue is also affecting the Upload page and obscuring the acceptance ratio and other stats. 16MAY13 KJ
This thread has been locked.
of 3Next page
Displaying 1 to 20 of 57 matches.
Not a member?Join