Problem with iMovie/QT export

Displaying 1 to 5 of 5 matches.
narvikk
Member is a Black Diamond contributor and has more than 200,000 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloadsMember is a Silver contributor and has 1,250 - 4,999 Audio downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto VideographerExclusive iStockphoto Audio ArtistMember has had a submission accepted to the Designer SpotlightMember has had a File Of The WeekAwarded to fabulous photographers with more than 100,000 downloads
Posted Tue Feb 24, 2009 10:13AM

I use iMovie & QuickTime for video export, I have upgraded it from version 7 / 7.55 to 8 / 7.6. I use exactly the same setup for video export as before (Motion JPEG A) but I always get some tiny lines which destroys the quality of the video, you can see details here:


video


There is export from the new version on the left and export from the old version on the right. I think there must be something wrong with the compression but I have checked all the settings many times and I can find anything different compare it to my previous settings. Dont you know what can cause the problem please??
victrolux
Member is a contributor and has less than 250 Video downloads
Posted Tue Feb 24, 2009 11:10AM
looks like interlaced video artifacts. I'm only running version 7.2... so i might not have the best advice. But look inside "options" or something like that for a box to check that say's "de-interlace" or "two fields" or something like that. mess around with settings like that.


hope this helps

(Edited on 2009-02-24 11:11:20 by victrolux)
vesperstock
Member is a contributor and has less than 250 Photo downloadsMember is a Gold contributor and has 5,000 - 12,499 Video downloadsMember has had a File Of The Week
Posted Tue Feb 24, 2009 11:15AM
That's interlacing.  It shows up on a computer monitor but will be invisible on a TV screen.
PickStock
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsMember is a Bronze contributor and has 125 - 1,249 Audio downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusive
Posted Tue Feb 24, 2009 11:34AM
But would it be accepted here on iStock ? Reason I ask because I have the same issues when using the DV/DVCpro Codec that is used for NTSC and PAL in Quicktime and get the same results .

(Edited on 2009-02-24 11:36:54 by Curt_Pickens)
toddmedia
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloadsMember is a Gold contributor and has 5,000 - 12,499 Video downloadsMember is a contributor and has less than 125 Audio downloadsExclusiveExclusive iStockphoto VideographerMember has had a File Of The Week
Posted Tue Feb 24, 2009 3:45PM
I see it on my monitor with most all of my clips since day one here viewing with QT. I use Mjpeg-B. I've learned to just ignore it.
This thread has been locked.
Displaying 1 to 5 of 5 matches.
Not a member?Join
Cart (0)