Subscribe and save with our all-new image subscriptions.

Learn more
Close

Fix for reading metadata on upload

First pagePrevious pageof 5
Displaying 81 to 96 of 96 matches.
DGM007
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloads
Posted Fri Sep 4, 2009 10:23AM
No metadata when uploading

Using Win XP and Lightroom. Uploading with Firefox.

(Edited on 2009-09-04 10:23:49 by DGM007)
Kalulu
Member is a Gold contributor and has 10,000 - 24,999 Photo downloads
Posted Fri Sep 4, 2009 1:47PM

Still no metadata on photos I've uploaded.


I mean ... how long does it take to fix this for heaven's sake? It's been going on pretty well all year.
slovegrove
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloads
Posted Sat Sep 5, 2009 3:12AM
Sorry, I havent gone back and read the whole thread, but why is it that Istock's upload doesnt grab the metadata, and for me at least hasnt for a very very long time, and yet everywhere else, not just stocks sites, RedBubble, Flickr, etc, etc seem to be able to manage it with ease?
Hofmeester
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloads
Posted Sun Sep 6, 2009 4:52AM
Posted By slovegrove:
Sorry, I havent gone back and read the whole thread, but why is it that Istock's upload doesnt grab the metadata, and for me at least hasnt for a very very long time, and yet everywhere else, not just stocks sites, RedBubble, Flickr, etc, etc seem to be able to manage it with ease?


Ditto here
chapin31
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsExclusive
Posted Sun Sep 6, 2009 4:33PM
No meta data read for me either, and when trying to use newer version of Deep Meta to upload, I get an Istock error 500 message.  Any help, please.
sdominick
Member is a Black Diamond contributor and has more than 200,000 Photo downloadsMember is a Bronze contributor and has 250 - 1,249 Video downloadsMember is a contributor and has less than 125 Audio downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloadsExclusiveExclusive iStockphoto VideographerMember has had a File Of The WeekAwarded to fabulous photographers with more than 100,000 downloads
Posted Mon Sep 7, 2009 6:45PM
The metadata is usually hit or miss for me.  Most of the times I can cancel an upload and resend it and it's okay.  Today, I can't get any metadata at all. 
gvictoria
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloads
Posted Tue Sep 8, 2009 12:49PM
You know this is very discouraging, and i don't know what one is supposed to do when this is their fulltime job. I feel i haven't uploaded in months... i don't get how a cutting edge agency like Istock can't get this problem fixed once and for all. This is the only agency that has ever had this problem for me. Very very discouraging. I feel like my money is going out the window because i just don't have the time to fill the data of each file manually. PLEASE HELP WITH THIS.

(Edited on 2009-09-08 12:50:36 by gvictoria)
KenWiedemann
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsExclusive
Posted Tue Sep 8, 2009 1:51PM
Still no metadata. This is really getting old.
slovegrove
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Flash downloadsMember is a contributor and has less than 250 Illustration downloads
Posted Tue Sep 8, 2009 3:05PM
Posted By gvictoria:
You know this is very discouraging, and i don't know what one is supposed to do when this is their fulltime job. I feel i haven't uploaded in months... i don't get how a cutting edge agency like Istock can't get this problem fixed once and for all. This is the only agency that has ever had this problem for me. Very very discouraging. I feel like my money is going out the window because i just don't have the time to fill the data of each file manually. PLEASE HELP WITH THIS.

(Edited on 2009-09-08 12:50:36 by gvictoria)

Here here well said, on this particular point Istock seems like amateur hour
photog387
Member is a contributor and has less than 250 Photo downloads
Posted Tue Sep 8, 2009 9:27PM

I use firefox, mac OS 10.5 and all the metadata is not not in there at all, putting it in in Bridge CS3?


 


I'm a bit on the slow side, should it work, or not?


 


What do I need to do to make it work?
Nickos
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloads
Posted Wed Sep 9, 2009 2:48AM
I share the frustration of all of you, I've been having problems for months, maybe even a year. Sometimes its fine, usually not. Sometimes in a batch of files one will work, the next doesn't, the next will. I also use other sites and never have a problem. I'm on a Mac using either Safari or Firefox - no difference, both have problems.
fury123
Member is a Bronze contributor and has 250 - 2,499 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusive iStockphoto Videographer
Posted Wed Sep 9, 2009 11:11AM
Using Photoshop CS3 here....not working either...it used to work sometimes but last few days not a single file....
Adventure_Photo
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Sun Sep 13, 2009 8:47AM

Please!  Make this a priority to fix.  I have been experiencing this problem for many months too.  How about a button to "re-read metadata"? The way it is makes it 5 times slower trying to upload images using cut and paste. I prefer using the browser over DeepMeta.  This should be an easy fix.


Thanks! 
Adventure_Photo
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Sun Sep 13, 2009 9:37AM
Hey I just found something that seems to work for Lightroom users.  In the Export Dialog box, uncheck the option, "Write Keywords as Lightroom Hierarchy".  This seems to have fixed the problem for me, hope it helps for you too!
simazoran
Member is a Silver contributor and has 2,500 - 9,999 Photo downloads
Posted Sun Sep 13, 2009 3:47PM
I also have a problem with metadata from time to time

(Edited on 2009-09-13 16:01:15 by simazoran)
Adventure_Photo
Member is a Diamond contributor and has 25,000 - 199,999 Photo downloadsMember is a contributor and has less than 250 Video downloadsExclusiveExclusive iStockphoto Videographer
Posted Tue Sep 15, 2009 12:03PM
Yeah, seems hit or miss.  Disregard my last suggestion - that is giving me problems too.  If anyone comes up with a workaround, please post.
This thread has been locked.
First pagePrevious pageof 5
Displaying 81 to 96 of 96 matches.
Not a member?Join
Cart (0)